Ons aanbod

Activiteiten en projecten

Stichting Warm Welkom organiseert wekelijkse activiteiten en diverse projecten. Zo bieden we elke week koffiemiddagen, spelletjesochtenden en nodigen we mensen uit voor ons Praatcafé in Amsterdam-Noord. De projecten zijn meer focusgericht, zoals de training Duurzaam Aan Het Werk. Nieuwsgierig naar onze Stichting en/of help je graag mee in de organisatie hiervan? Meld je aan als vrijwilliger!

Aanpak

De werkwijze van Warm Welkom kenmerkt zich door een ‘bottom-up’ benadering. Wij werken vanuit de doelgroep zelf en zetten ervaringsdeskundigen in voor participatie en activering van andere nieuwkomers. Het team bestaat uit professionals en vrijwilligers waarin iedereen zijn kennis en ervaring inzet om zo een Warm Welkom aan nieuwe bewoners van Amsterdam Noord te kunnen bieden.

Bij het uitvoeren van de activiteiten worden de vrijwilligers van Warm Welkom betrokken bij diverse aspecten van de stichting. Denk hierbij aan: administratieve ondersteuning, tolken, individuele ondersteuning en het organiseren van activiteiten.

Ook werken wij veel samen met andere organisaties door bijvoorbeeld bestaande trainingen op maat te maken zodat het beter aansluit op de behoefte van nieuwkomers. Wij doen dit door samen met een ervaringsdeskundige te kijken naar de inhoud van een training en deze op maat te maken, cultuur en contextsensitief. Tijdens de uitvoering van een training zal een ervaringsdeskundige ook aanwezig zijn voor vertaling. Een voorbeeld hiervan is de uitvoering van ‘de School voor Ouders’ in samenwerking met Cybersoek, het programma op ‘Eigen Kracht’ in samenwerking met Doras en de Regenboog, het programma van ‘In Kas’ is samenwerking met de Diaconie.

Vrijwilligersformulier