Nieuws en Verhalen

Taalbuddy’s Diede en Qeerroo

Onderling kunnen vluchtelingen en vrijwilligers van Warm Welkom veel van elkaar leren. Zo spreekt Diede, afgestudeerde en bewoonster van Amsterdam Noord, één keer per week af met haar buddy Queeroo.

Querroo is twee jaar geleden gevlucht uit Ethiopië en woont nu op startblok Elzenhagen, en woonproject waar jonge statushouders en Nederlanders wonen en samen werken aan hun toekomst. Hij is heel gemotiveerd om snel Nederlands te leren, naast de taalschool gaat hij naar de bibliotheek om te studeren, hij doet vrijwilligerswerk, oefent in taalcafés en spreekt daarnaast nog af met Diede. “Met een taalmaatje leer je niet alleen over grammatica en taal maar ook over de dagelijkse dingen die je niet op school leert, zoals hoe je met vrienden omgaat, hoe je afspraken maakt, etc.” legt Diede uit. Voor Qeerroo is het “belangrijk dat vluchtelingen en Nederlanders open met elkaar praten, samenkomen en elkaars cultuur leren kennen.” Daar is Diede het mee eens: “Ik heb veel geleerd over waar mijn buddy vandaan komt, hij komt uit Ethiopië. Ik ben daar zelf ook geweest maar toch krijg je een andere inzicht. En ik heb een nieuwe vriend gemaakt!”. 

Wil je ook vrijwilliger worden? Dan reageer op onze vacatures.

Vrijwilligersformulier