Projecten, Samenwerkingen

Samenwerking: Samen duurzaam aan het werk (training)

Als nieuwkomer is de stap richting de arbeidsmarkt vaak erg intensief. Vaak blijkt dat extra ondersteuning goed kan zijn met betrekking tot informele participatie op de werkvloer. Als je in het land van herkomst een bepaalde functie had dan is de kans heel klein dat je diezelfde functie kunt vervullen in Nederland. Allerlei barrières spelen een rol, denk aan taal, communicatie en omgangsvormen. Er zijn tevens veel ongeschreven regels die je als nieuwkomer vaak onbekend zijn, maar die wel je kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten wanneer de kennis je wordt toegereikt.

Een duurzame deelname aan de arbeidsmarkt vraagt om het hebben van een prettig gevoel bij het werk dat je doet. Daarnaast is het van belang dat je op de hoogte bent van je rechten, plichten en de Nederlandse bedrijfscultuur. In 2022 zijn we samen met gemeente Amsterdam (stadsdeel Noord) begonnen met een pilot ‘Samen duurzaam aan het werk’. Deze pilot hebben we met succes kunnen uitvoeren. Het programma bestond uit 12 bijeenkomsten en had als doel de deelnemers te voorzien van informatie en hun bewustzijn te vergroten over werken in Nederland.

Op het moment is Samen Duurzaam aan het Werk weer volop bezig! De inschrijvingen zijn vol. Blijf op de hoogte via onze social media, nieuwsbrief of website voor de volgende start.

Mede mogelijk gemaakt door

Vrijwilligersformulier