Nieuws en Verhalen

Janneke: initiatiefnemer Praatcafé en vrijwilligers coördinator

Janneke, initiatiefnemer van en vrijwilliger bij het Praatcafé, woont samen met haar zoon Sem in Amsterdam Noord. Sinds Oktober 2020 is Janneke bezig met het begeleiden van het Praatcafé van Warm Welkom op de Modestraat. Ze coördineert de taalvrijwilligers die nieuwkomers helpen met hun taalvaardigheid, maar schuift zelf ook graag aan bij de groepjes. 

Het Praatcafé

Op dinsdag en vrijdag gaan Janneke en haar collega-vrijwilligers op een informele manier in gesprek met mensen die uit verschillende landen naar Nederland zijn gekomen. “We hebben nu vooral deelnemers uit Syrië, Afghanistan en Eritrea.” Iedereen is welkom om aan te schuiven, een kopje koffie of thee te drinken en hun spreekvaardigheid te oefenen. 

Veel dankbaarheid

Op de vraag wat er in haar opkomt als ze aan het Praatcafé denkt, antwoordt Janneke met een stralend gezicht: “Dankbaarheid en een leuke uitdaging in mijn leven. Ik help hen maar zij helpen mij ook.” Janneke hoopt dat ze langzaam met haar deelnemers een community zal vormen. Een groep mensen die zich vertrouwd bij elkaar voelen en wellicht naast de ontmoetingen in het Taalcafé elkaar zullen opzoeken voor de gezelligheid!

Wil je ook Nederlands oefenen, ken je iemand die hier misschien interesse in heeft of wil je zelf meehelpen als vrijwilliger? Kom eens langs op Buikslotermeerplein 15-17, op dinsdagen van 13:30-15:00 en op vrijdagen van 11:00-12:30 uur. 

Vrijwilligersformulier