Stichting Warm Welkom

 
 

Startblok Elzenhagen

Op het voormalige sportpark Elzenhagen in Amsterdam Noord hebben de Gemeente Amsterdam en woningbouwcorporaties De Key en Eigen Haard Startblok Elzenhagen ontwikkeld, een woonplek voor 540 jongeren. Hiervan komt de helft uit Nederland en de andere helft zijn jonge vluchtelingen (statushouders). Samen bouwen zij op deze plek aan hun toekomst.

Om dat te kunnen doen, is het belangrijk dat de jongeren, goed kunnen 'landen' in Amsterdam Noord. Zowel voor de Nederlandse jongeren als voor de jongeren uit het buitenland, is het belangrijk dat ze hun weg kunnen vinden in de buurt en naar de buurtvoorzieningen in Noord. Warm Welkom heeft een opdracht gekregen om te helpen deze verbinding te faciliteren. Daarnaast adviseert en ondersteunt Warm Welkom de teams die verantwoordelijk zijn voor het sociaal beheer op dit project (deze teams bestaan uit jongeren die in het Startblok wonen). Deze opdracht loopt tot/met juni 2020. 

Wil je iets voor startblokbewoners betekenen? Denk aan taalondersteuning, samen sporten of samen eten. Vul dan onderstaand formulier in! Warm Welkom heeft samen met de Startblok teams het "Welkom in Noord" formulier ontwikkeld om startblokbewoners en omwonenden te verbinden. In dit formulier kun je aangeven waar jij behoefte aan hebt óf waar je bij kunt helpen. Op deze manier kunnen we vraag en aanbod in kaart brengen en jou koppelen aan een van je buren.