Stichting Warm Welkom


 
 

Landen in Noord

Op de NDSM werf woont een groep jonge statushouders uit Eritrea, zij willen graag meer contact krijgen met Amsterdammers. Het project ‘Landen in Noord’ heeft als doel om deze jongeren te activeren en te ondersteunen in het opbouwen van een netwerk via het organiseren van recreatieve en kunstzinnige activiteiten. Sinds juli 2018 hebben we verschillende workshops gegeven (fotografie, theater, tekenen), uitstapjes en een evenement georganiseerd (Het Landen in Noord feest). We zitten nu in de laatste fase van het project en we proberen om de deelnemers te koppelen aan buurtbewoners en bestaande organisaties.

Statushouders die meer ervaring hebben met vertalen in Nederland, werken binnen het project als tolk en als ervaringsdeskundige en nemen een centrale rol in, in het programma. Deze lokale bottom-up benaderingen draagt bij aan het succes van Warm Welkom. Hierdoor ontstaat er een beter beeld van de behoeften, kunnen cultuurverschillen makkelijker overbrugd worden en ontstaat er een duurzame samenwerking op lokaal niveau.

Zou je graag iets willen betekenen voor nieuwe Amsterdammers? Denk aan taalondersteuning, samen eten/koken, samen sporten, je netwerk delen. Kijk naar onze vacatures of neem contact met ons op via dit formulier.