Stichting Warm Welkom

 
 

Warm Welkom buddy's - Nederlands blijven oefenen tijdens de coronacrisis

In maart 2020 veranderde er veel aan het dagelijks leven voor vrijwel iedereen die in Nederland woont. Door Corona (COVID 19) konden families, vrienden en andere groepen elkaar tijdelijk niet zien, waardoor heel Nederland gestimuleerd werd om creatieve oplossingen te vinden. Ook de taalscholen waar nieuwkomers Nederlands of Engels kunnen leren werden tijdelijk gesloten. Hierdoor is Stichting Warm Welkom het taalbuddy project begonnen. Binnen dit project worden nieuwkomers en vrijwilligers aan elkaar gekoppeld om zo door middel van digitale gesprekken en kleine oefeningen te blijven oefenen met het leren van de Nederlandse of Engelse taal. Veel vrijwilligers en nieuwkomers hebben zich aangemeld voor dit project, waardoor er leuke koppelingen zijn ontstaan. 

Anne*, een vrijwilliger binnen het taalbuddy project, vertelt: ‘Ik heb meerder keren per week contact met mijn buddy en we praten over van alles; over hoe onze week is gegaan, over onze verschillende culturen, onze familie en de verschillende hobby’s die we hebben. Het zijn hele leuke gesprekken en tussendoor doen we leuke oefeningen zodat mijn buddy goed Nederlands kan oefenen’. 

Ahmad*, nieuwkomer in Amsterdam, vertelt ‘Het is heel erg handig om Nederlands te leren via videobellen. Zo praten we over cultuur en de toekomst en is het heel erg gezellig. Ik denk dat het een hele goede manier is om Nederlands te blijven oefenen tijdens de Corona crisis’. 

Wil je ook online taalbuddy worden of ben je zelf op zoek naar een taalbuddy? Dan kun je je opgeven via dit formulier.

Wil je meer weten over de vrijwilligerswerk mogelijkheden binnen Stichting Warm Welkom? Kijk dan naar onze vacatures.

* namen zijn veranderd 

 

Foto credit: Sake Rijpkema