Stichting Warm Welkom

 
 

Brainstorm Warm Welkom Festival  

Geschreven door Romy, vrijwilligster Warm Welkom

Afgelopen woensdag was de laatste bijeenkomst van de fotografie-workshops uit onze 21st Century Talents reeks. Tijdens de eerste 3 bijeenkomsten heeft Karlijn van de Picture Bridge Foundation zoveel mogelijk van haar kennis op het gebied van fotografie gedeeld met alle enthousiaste deelnemers zodat zij hun smartphone konden gaan gebruiken als tool voor het in beeld brengen van hun eigen verhaal en het delen van hun perspectief op de wereld. Enkele van de mooie beelden die zij hebben geschoten hebben we eerder met jullie gedeeld. Vanavond had Karlijn het materiaal meegenomen, omdat ditmaal Martijn Timmermans zijn opwachting maakte. Hij gaat samen met de deelnemers kijken hoe het materiaal kan worden geëxposeerd en gedeeld worden met het publiek dat we gaan verwelkomen tijdens het Warm Welkom Festival. Dit bijzondere festival gaan we deze zomer organiseren in Amsterdam- Noord en laat de eindproducties van de deelnemers zien. Houd onze social media in de gaten voor de exacte datum als je dit niet wilt missen!

De kunst van storytelling 
Martijn is een storytelling expert die ons bij zijn inleiding meteen op betoverende wijze meeneemt in zijn verhaal. Zo vertelt hij de deelnemers dat hij zich nooit in een spreekwoordelijk hokje heeft willen laten stoppen en altijd zijn eigen weg is gegaan. Zeker met de opkomst van internet is hij ervan overtuigd dat iedereen kan worden en zijn wat hij maar wil nu alle kennis online te vinden is. Met dit inspirerende verhaal spoort hij de deelnemers aan ook wat over henzelf te vertellen en prijs te geven waarmee hij spelenderwijs ingaat op de kunst van storytelling. Met storytelling leer je namelijk onder andere jouw verhaal te delen op een manier waarmee je mensen raakt en dat zorgt voor onderlinge verbinding. Dit was direct heel tastbaar op het moment dat Lena, een van de deelneemsters, vertelt dat ze tijdens de cursus met het thema: “Wat maakt jou gelukkig”, zij zelf heel blij werd van de foto die zij maakte van de zon. De zon staat voor haar voor positiviteit en blijdschap. Genet, een andere deelneemster, haakt daarop in door te delen dat ze vooral foto’s heeft gemaakt van de lucht in de ochtend met opgaande zon. Dit doet haar denken aan een blank canvas en aan een moment waarop alles nog mogelijk is en er nieuwe kansen in het verschiet liggen. En zo worden gaandeweg, met behulp van het storytellingspel van Martijn, de eerste contouren duidelijk van ons festival. Het festival belooft vet te worden voor zowel de bezoekers als alle nieuwkomers. We hebben er nu al zin in!

21st Century Talents reeks 
Overigens volgen er de komende tijd nog twee workshops waaraan je nog kan deelnemen, vandaag start “Films & Vlogs”.  Dus als je al heel lang droomt over een carrière als presentator is dit een mooie kans om hiervan te proeven en te leren hoe je samen mooie en boeiende content creëert! In juni zijn de laatste workshops. Hierin leer je hoe je een podcast kan maken. Stuur ons een bericht of mail voor deelname: adinda@warmwelkomamsterdam.nl of 06-81772004. 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3