Stichting Warm Welkom

 
 

Ali, stagiaire, "Warm Welkom is een familie "


  • overleg
  • portret


We willen jullie graag aan Ali voorstellen! Ali is onze stagiaire sinds 1 maart. De eerste stagiaire bij Warm Welkom. Ali is 27 jaar, woont sinds 2015 in Nederland en zit in zijn eerste jaar Sociaal Werk. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen: Lamar, van 3 jaar en een dochtertje Mokhles die nu 5 jaar is. 

Mensen helpen
“Ik ben een actief mens. Ik wil altijd bezig zijn met mensen om mij heen.” Ook houdt hij erg van lezen. Hij leest nu bijvoorbeeld Het Achterhuis. “Maar ik lees vooral in het Arabisch.” Bovenal helpt hij graag vrienden en mensen om hem heen. “Ik wordt vaak gebeld met vragen. Bijvoorbeeld vragen over verblijfsvergunningen, of ik snap deze brief niet.” Hij zegt nogmaals “ik hou ervan om te helpen. Oh en voetbal. Wel vooral kijken nu. Spelen is alweer lang geleden. Misschien kunnen wij een voetbalwedstrijd organiseren? Vanuit Warm Welkom?”

Warm Welkom is een familie
Op de vraag hoe hij het tot nu toe vindt bij Warm Welkom antwoordt hij vrolijk “echt heel leuk. Het voelde meteen als familie en hij voelde zich niet als een medewerker. Maar als oom ofzo. Echt een warm welkom.” Ali zal een half jaar bij Warm Welkom zijn. Hij gaat o.a. onderzoek uitvoeren voor zijn opleiding, activiteiten organiseren zoals de politieke zoom op 10 maart, en zal hij meehelpen met het 21st Century Talents programma dat in april start. Kortom, we zijn super blij dat Ali een half jaar betrokken zal zijn bij het Warm Welkom team!