Stichting Warm Welkom

 
 

Janneke, taalvrijwilliger bij Warm Welkom 


  • IMG_8642
  • IMG_8636

 


Janneke woont in Amsterdam-Noord, in Tuindorp Oostzaan. Ze is rechtdoorzee, behulpzaam en moeder van Sem, haar zoon van 9 jaar. Janneke is sinds oktober gestart met het begeleiden van het Taalcafé van Warm Welkom. Ze wilde graag haar steentje bijdragen en dacht toen aan Warm Welkom. Bij dit nieuwe Taalcafé komen mensen om Nederlands te oefenen. De afgelopen maanden was ze elke vrijdag tussen 10.30-12.30 uur te vinden in de Modestraat aan het Buikslotermeerplein.

Janneke en Khay
Ze doet dit niet alleen, Khay is haar compagnon. Samen gaan ze op een informele manier in gesprek met een groepje mensen uit verschillende landen. “We hebben nu vooral deelnemers uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. De afgelopen twee keer had ik een groepje vrouwen en Khay een groepje mannen. Deze verdeling, in twee groepjes, werkte heel goed.”

Veel dankbaarheid
Op de vraag, wat er in haar opkomt als ze aan het Taalcafé denkt, antwoordt ze met een stralend gezicht: “dankbaarheid en een leuke nieuwe uitdaging in mijn leven. Ik help hen maar zij helpen mij ook.” Janneke hoopt dat ze langzaam met haar ‘studenten’ een community zal vormen. Een groep mensen die zich vertrouwd bij elkaar voelen en wellicht naast de ontmoetingen in het Taalcafé elkaar zullen opzoeken voor de gezelligheid. 

Wil je ook Nederlands oefenen? Of ken je iemand die hier misschien interesse in heeft? Na 19 januari kan je weer bij ons terecht!